Vad händer i Premier League inför premiären?

Premier League-säsongen 2020/21 står för dörren, bara sju veckor efter att den förra säsongen avslutades. Som vanligt, när det gäller en av världens bästa ligor, tisslas och tasslas det en hel del. Det har också kommit många nyheter om stundande övergångar.

Fotboll ska naturligtvis helst upplevas på plats, men just nu är det inte så lätt att boka en resa till Premier League. Hur det kommer att bli kommande säsong är osäkert, men redan nu går det att göra en preliminär intresseanmälan.

Även om det inte kommer att vara möjligt att uppleva matcherna på plats så kommer de att spelas, och redan nu börjar det hända saker i PL-klubbarna. Här är några av de nyheter som kommit innan säsongen 2020/21 kommit igång:

  • Branislav Ivanovic går eventuellt från Zenit St Petersburg till West Bromwich.
  • Edouard Mendy har enligt uppgift uttryckt önskemål om att flytta från Rennes till Chelsea.

Så hur kommer det att gå?

Jag vågar inte sia om vilket lag om kommer att vinna ligan, det är alldeles för vanskligt att göra innan en enda match spelats. Däremot kan jag uttala mig om vilka spelare som jag tror kommer att vara extra viktiga.

  1. Virgil van Dijk (Liverpool) – den viktigaste spelaren i laget som vann den förra (förkortade) säsongen. Kommer troligen att vara lika viktig i år, i alla fall i sitt lag. 
  2. Sean och Matty Longstaff (Newcastle) – två hembakade (uppvuxna i North Shields) bröder som kan få sitt stora genombrott i år.
  3. Che Adams (Southhampton) – har betraktats som “lovande” länge, men kanske är det under denna säsong han verkligen kommer att blomma ut. Jag kommer i alla fall att hålla ögonen på honom. 

Det var mina två pence om Premier League. Nu får vi se om jag får rätt.