IFK Norrköping inleder Allsvenskan med sikte på guldet

IFK Norrköping ser i år ut att göra sin bästa säsong sedan SM-guldet 2015. Laget från Östergötland har imponerat stort under Allsvenskans första omgångar och är efter fem spelade matcher fortfarande obesegrade. Deras imponerande matchfacit har fått fotbollssverige att höja på ögonbrynen och fråga sig om det inte är “Pekings” tur att kamma hem Lennart Johanssons pokal igen. 

Inför Norrköpings senaste möte mot Elfsborg IF talade Elfborgsstjärnan Simon Strand om att “ta ner Norrköping på jorden”. Norrköpings segersvit blev också bruten den kvällen. Matchen slutade 1-1 och trots att “Peking” reducerade på övertid såg supportrarna och spelarna rejält omskakade ut. Det ändrar dock inte faktumet att Norrköping hittills visat upp en nivå värdig en Allsvensk segrare.

Den frågan som tycks befinna sig på allas läppar nu är hur länge de kommer att klara av att gå obesegrade. Det har hänt många gånger i svensk fotbollshistoria att ett lag inleder säsongen starkt för att sedan tappa greppet totalt och rasa i tabellen. Norrköping var på förhand inte en av favoriterna i år, men med en storspelande stjärna som Sead Haksabanovic och en i övrigt formstark spelartrupp ser allt ut att vara möjligt. Om 25 omgångar får vi se om det blir ett Guldköping i år eller om allt bara var ett luftslott.