Har du drabbats av benhinneinflammation?

Posted on augusti 15, 2022Kommentarer inaktiverade för Har du drabbats av benhinneinflammation?

Har du fått ont i dina ben efter den senaste träningen? Om du har ont i benen efter att du har tränat, särskilt i underbenet och om det gör ont, så pass att det smärtar när du går, ja då är vila det allra bästa som du kan göra. Du kan även ta kontakt med någon som är expert just på träningsskador, för att säkerställa att du inte har skadat dig. Det vore synd att få en permanent skada om det är så att du gillar att träna.

För övrigt är träning så bra för oss människor. Träning gör så att vi får ett blodgenomflöde i hela kroppen. Du får även ett större genomflöde av blod till hjärnan så att du tänker bättre efter en träning. Överlag så mår du bättre. Till och med huden blir bättre för att blodet flödar i ansiktet och dina muskler blir starkare av träning, men att träna för mycket eller träna för hårt, kan faktiskt skada kroppen. Så det gäller att tänka efter innan du tränar.

1. Har du tagit en paus efter träningen?

Om du har tagit en paus (som efter semestern till exempel) så kan du behöva ta det extra lugnt när du väl börjar träna igen. Det är viktigt att vara snäll mot kroppen. Känner du den minsta smärta så gå i stället för att springa. Din kropp kanske har tagit semester? Gå några raska promenader istället för att jogga. På så sätt kan du väcka kroppen. Om du har gjort det i en vecka, så kan du löpa igen.

2. När köpte du nya träningsskor senast?

Har du gamla är träningsskor? I så fall kanske det är dags att införskaffa nya. Särskilt viktigt är detta om du har gått upp i vikt under semestern (vem gör inte det?). Har du slitna träningsskor så kanske dämparförmågan har slitits ut? Då bör du helst skaffa nya träningsskor.

3. Vilket slags underlag tränar du på?

Tänk på underlaget där du tränar. Om du tränar på hårt underlag som till exempel asfalt eller ett hårt gymgolv, så kan det skada dig, om du inte har tillräckligt bra skor som dämpar stötarna när du löper, hoppar eller studsar. Om du bara kan det, så försök jogga på mjuk mark. Det är viktigt för dina leder, ben och muskler. Annars kan du drabbas av benhinneinflammation. Läs här om benhinneinflammation: idrottsskadespecialisterna.se/behandling/benhinneinflammation/.

Kommentarer inaktiverade för Har du drabbats av benhinneinflammation?