Fler elbilar kräver fler laddstationer

Elbranschen, elektriker och tillverkare av elektronik borde ju känna att framtiden ligger för deras fötter, eller hur?Det är ju väldigt vad beroende vi har blivit av el. Allt som fungerar i de allra flesta bostäderna i Sverige är kopplade till elen. Vi kan inte ens spola våra toaletter utan el, då pumpen som pumpar vattnet till våra toaletter, ju går på el. De allra flesta har elspisar som de lagar maten med, Våra ugnar och mikrovågsugnar går på el. Våra klockor går på el, för att inte prata om datorerna, värmesystem, mobilerna, TV-apparaterna – i princip allt går ju på el. Vi skulle ju inte klara oss utan el i mer än en timme, eller…?
Till och med våra bilar går ju snart helt och hållet på el. Det är ju elen som är miljövänlig. Vad skulle vi kunna åstadkomma utan el?

Vi ställer om trafiken till elbilar

En stor förändring som absolut påverkar allt fler svenskar är omställning till elbilar. Allt fler svenskar byter ut sina bensinbilar till elbilar. Denna stora förändring kräver flera saker – bland annat ökar efterfrågan på elbilsladdare. Helst skulle alla behöva en laddstation i sitt eget hem. Och de som bor i hyreshus eller bostadsrätter kommer att behöva laddstationer i sin BRF. Först när vi ser laddstationer på alla hus i hela Sverige kan vi säga att vi har ställt om vårt samhälle till en mer miljövänlig utveckling.
Så hur bra mötet elbranschen den allt större efterfrågan på el?

Hur ställer vi om till en större miljövänlighet?

En tredjedel av vårt samhälle som kräver energi är transportsektorn. Det innebär allt; flyget, tågen, bilarna och fartygen. Denna bransch står för en av den största delen som kräver energi; antingen baserat på fossila bränslen eller på miljövänlig energi. Hur ska det moderna Sverige klara av det? Är det inte snart dags för den unga generationen av flera ”Gretor” som ska börja fixa det nu? Det finns ju många intelligenta ungdomar som kan tänka ut hållbara lösningar på vår tids problem.