Är rynkor bra eller dåligt?

Tänker du också på dina rynkor? Eller är du ännu så ung att du inte har någon? Barn och ungdomar har ju inga rynkor, därför att huden i deras ansikte är så ung. En rynka uppstår ju på det ställe i ansiktet där huden rynkar sig varje gång som man ler. Ju fler gånger som man ler, eller rynkar sin panna, näsa eller haka, så uppstår en rynka just på det stället. Det beror på att elasticiteten i huden tunnas ut. På barn och ungdomar är huden fortfarande elastisk. Det innebär att huden slätas ut efter att den har rynkats ihop, till skillnad från det att man blir gammal, och närmar sig 50- eller 60-års åldern. Då har huden förlorat sin elasticitet. Och när den har förlorat elasticiteten tillräckligt mycket har det bildats en rynka i den.

Botox för den som inte gillar rynkor

Det är ju en del som efter att ha upptäckt en rynka i ansiktet som väljer att injicera Botox och med hjälp av en Botox behandling rättar till utseendet. Tar man Botox på rätt sätt och får en bra Botox behandling av en duktig behandlare, så kommer det inte att synas att du har Botox i ansiktet. Det gäller ju enbart om en Botox behandlare vet exakt vad som är lagom mycket och som inte gör ansiktet stelt, utan som gör så att du kan le och att musklerna i ansiktet inte är för stela. Så om du vill ha färre rynkor i ansiktet eller på kroppen så är Botox en bra idé.

Visste du att många tandläkare erbjuder Botox? De är ju experter på ansiktets muskler och nerver och vet ju precis hur de ska injicera Botox för att få önskad effekt. Här kan du läsa mer om en duktig tandläkare som erbjuder Botox: bandhagendental.se/